Welcome to Diodona

With our passion we build emotions

arrow-long-down

Welcome to
Diodona

With our passion we build emotions

arrow-long-down

About us

We are a family, the family of Sergio Ratti, the visionary entrepreneur who casually walked through the Cascina Diodona’s gate in 1994 and was thunderstruck by this place, realising its potential. There is Giulio, his son, to whom he entrusted the farm at a very young age. Stefania, who joined him when it was time to transform it into a restaurant and location. Mariateresa, his wife, and then Corrado, his eldest son, who look after the property as Sergio did for so many years. And then there is a wonderful staff, who are now part of this family.

Raffaella, who brought the experience of Fiera Milano and Villa Erba; Ezio, a curious and expert chef; Samuele, who as a child played in the Diodona park and today is the attentive curator of the park; Pierluigi, Massimo, Tony, Federica and Stefano who look after the service; Christian, Leda and Riccardo in the kitchen, always with enthusiasm; Ursula who checks every detail, so that you always feel as if you are entering a house. And then there are many young people, who come to learn our recipe and then stay or continue their journey: Tecla, Simone, Francesco and many others. That’s who we are!

The restaurant

Set in the hilly landscape of the Lombard Pre-Alps, between Como and Varese, Cascina Diodona is located in the centre of a five-hectare park traversed by paths bordering meadows, orchards and chestnut and oak woods. The variety of settings, the professionalism of the staff and the high quality of the cuisine make the location ideal for any occasion. The wood-fired cooking on ofyr grills and large skewers in the greenery is spectacular.

The Diodona space

The main complex, carved out of a typical Lombard farmhouse, has cosy and well-kept rooms in traditional taste: rooms with fireplaces facing the large courtyard or overlooking the park, set in a green and flowery garden. Wooden beams, exposed brickwork and terracotta floors recall the agricultural past with grace and elegance.

The Limonaia space

Upstream from the property, between the wood and the orchard, is an unusual and enchanting place to organise parties, weddings and events: the Limonaia, a splendid glassed-in greenhouse, open from April to October. It is accessed from an independent car park and cannot be reached by the Diodona’s other guests. It is dominated by the ancient roccolo, set among centuries-old hornbeams and a small lake, a place full of charm.

Latest news

Il menu degustazione del 21 aprile 2024

Menu degustazione del 21 aprile Benvenuto della Diodona Burger al nero di seppia con salmone leggermente affumicato al zincarlin  Tortino alle erbe di campo con coppa all’anice stellato Scialatielli ai friarielli con frutti di mare su datterino all’arrabbiata Tzigoiner di…

April 14, 2024

Serata campana | 12.04.24

Venerdì 12 aprile 2024 La campania dal Vesuvio al mare Benvenuto della Diodona con Pizza alla Montanara. Una ricetta antica, tipica della domenica che risale al 1600, resa famosa dal film “L’oro di Napoli” di Vittorio De Sica e dalla…

April 2, 2024

AperiCena tra amici | Spriz di Primavera 2024

La Diodona propone dal 4 aprile 2024 dal giovedì alla domenica sera Apericena tra amici, uno spritz di primavera Un aperitivo servito al tavolo che comprende uno spritz di benvenuto e un calice di vino  della nostra cantina servito in…

Il menu degustazione del 14 aprile 2024

Menu degustazione del 14 aprile Benvenuto della Diodona Verrina alla crema di baccalà con concassè di  datterini Pizza fritta con pomodoro fresco, stracciatella di bufala e basilico Riso Carnaroli ai primi asparagi bianchi dell’azienda Mazza di Cantello mantecato al marchesino…

Pranzo di Pasqua | 31.03.24

Siamo al completo, ci spiace! Pranzo di Pasqua Domenica 31 marzo 2024 Benvenuto della Diodona Guazzetto con piovra, mazzancolle, capasanta, fave novelle e patate ratte al timo nel loro cartoccio      Tortino alle erbette e maggiorana della tradizione Pasquale,…

January 29, 2024

Pranzo di Pasquetta | 01.04.2024

Pranzo di Pasquetta  Lunedì 1 aprile 2024 Benvenuto della Diodona Fagiolini e patate con piovra scottata in verrina • Tortino di verdure alla pasqualina con tagliata di maialino sardo leggermente affumicato al rafano • Riso Carnaroli di Pacifico Crespi ai…

January 28, 2024

Serata campana | 12.04.24

Venerdì 12 aprile 2024 La campania dal Vesuvio al mare Benvenuto della Diodona con Pizza alla Montanara Una ricetta antica, tipica della domenica che risale al 1600, resa famosa dal film “L’oro di Napoli” di Vittorio De Sica e dalla…

January 27, 2024

Serata pugliese | 01.03.24

Venerdì 1 marzo 2024 Mandiamo via l’inverno! Primitivo & Negramaro arrivano a Malnate per una serata di cucina pugliese  con i vini dell’azienda Rosa del Golfo di Alezio (Lecce) raccontati da Damiano Calò Benvenuto della Diodona Verrina alla crema di…

December 26, 2023

Reception hours

Gli uffici sono sempre aperti
The offices are always open

Contacts

Phone: 0332.860969 Whatsapp: 3357358475

Via Hermada, 20, 21046 Malnate (Va), Italy

Mail: info@diodona.it Web: www.diodona.it

Follow us on:

Restaurant opening

We are open Thursday to Sunday