Welcome to Diodona

With our passion we build emotions

arrow-long-down

Welcome to
Diodona

With our passion we build emotions

arrow-long-down

About us

We are a family, the family of Sergio Ratti, the visionary entrepreneur who casually walked through the Cascina Diodona’s gate in 1994 and was thunderstruck by this place, realising its potential. There is Giulio, his son, to whom he entrusted the farm at a very young age. Stefania, who joined him when it was time to transform it into a restaurant and location. Mariateresa, his wife, and then Corrado, his eldest son, who look after the property as Sergio did for so many years. And then there is a wonderful staff, who are now part of this family.

Raffaella, who brought the experience of Fiera Milano and Villa Erba; Ezio, a curious and expert chef; Samuele, who as a child played in the Diodona park and today is the attentive curator of the park; Pierluigi, Massimo, Tony, Federica and Stefano who look after the service; Christian, Leda and Riccardo in the kitchen, always with enthusiasm; Ursula who checks every detail, so that you always feel as if you are entering a house. And then there are many young people, who come to learn our recipe and then stay or continue their journey: Tecla, Simone, Francesco and many others. That’s who we are!

The restaurant

Set in the hilly landscape of the Lombard Pre-Alps, between Como and Varese, Cascina Diodona is located in the centre of a five-hectare park traversed by paths bordering meadows, orchards and chestnut and oak woods. The variety of settings, the professionalism of the staff and the high quality of the cuisine make the location ideal for any occasion. The wood-fired cooking on ofyr grills and large skewers in the greenery is spectacular.

The Diodona space

The main complex, carved out of a typical Lombard farmhouse, has cosy and well-kept rooms in traditional taste: rooms with fireplaces facing the large courtyard or overlooking the park, set in a green and flowery garden. Wooden beams, exposed brickwork and terracotta floors recall the agricultural past with grace and elegance.

The Limonaia space

Upstream from the property, between the wood and the orchard, is an unusual and enchanting place to organise parties, weddings and events: the Limonaia, a splendid glassed-in greenhouse, open from April to October. It is accessed from an independent car park and cannot be reached by the Diodona’s other guests. It is dominated by the ancient roccolo, set among centuries-old hornbeams and a small lake, a place full of charm.

Latest news

San Valentino 2023 | Il menu

San Valentino 2023 Martedì 14 febbraio a cena Domenica 12 febbraio a cena Benvenuto della Diodona Cocktail Campari Orange Passion Canapè con pane di segale, salmone leggermente affumicato al mango e caprino Piovra abbrustolita su crema di patate ratte, gocce…

January 6, 2023

Arriva La Valtellina! | 02.03.22

Giovedì 2 marzo 2022 in preparazione Arriva la Valtellina! in compagnia di Simone Nera e i suoi Vini Praline ai formaggi tipici e verdure in tempura di grano saraceno alla polvere di riso Pizzoccheri fatti a mano dalle tarellatrici del…

Il menu degustazione del 12 febbraio 2023

Domenica 12 febbraio 2023 Menu degustazione a pranzo Benvenuto della Diodona Crostino integrale con salmone leggermente affumicato e guacamole Piovra abbrustolita su patate all’agro e paglia di verdure Riso di Pacifico Crespi al Gin con croccante di gamberi e anelli…

January 5, 2023

Il menu degustazione del 5 febbraio 2023

Menu degustazione  Domenica 5 febbraio 2023 Benvenuto della Diodona Panella di legumi con crema di gorgonzola al mascarpone e anacardi  Sandwich al nero di seppia con salmone leggermente affumicato e guacamole Riso Carnaroli con frutti di mare sgusciati e fragranza…

December 26, 2022

Il pranzo di Natale | 2022

Pranzo di Natale 2022 Domenica 25 dicembre Siamo al completo, ci spiace! Benvenuto della Diodona Prosecco spumante di Treviso e analcolico alla frutta Verrina al salmone leggermente affumicato con melone d’inverno e sesamo al wasabi, croccante al mais rosso del…

October 1, 2022

Il pranzo di Santo Stefano | 26.12.2022

Pranzo di Santo Stefano Lunedì 26 dicembre 2022 Benvenuto della Diodona con prosecco millesimato e analcolico alla frutta Pinsa con cime di rapa e stracciatella di bufala Cestino di pasta all’olio con porcini, patate, uovo cotto a 65° gradi, gocce…

Il menu degustazione del 6 novembre 2022

Il menu degustazione di domenica 6 novembre 2022 Benvenuto della Diodona Fish and chips di verdure Battuta di manzetta ai carciofi d’Albenga e petali Parmigiano Reggiano   Ravioli con ripieno di ricotta e lime allo zafferano di Faloppio su crema di barbabietola…

September 30, 2022

Il menu degustazione dell’1 novembre 2022

Il menu degustazione di martedì 1 novembre 2022 Benvenuto della Diodona Tartare di salmone leggermente affumicato con mela verde e mango alla fragranza di lime Spadellata di gamberi carciofi e patate, sfoglie di legumi ai semi Riso Carnaroli all’oro di…

Reception hours

Gli uffici sono sempre aperti
The offices are always open

Contacts

Phone: 0332.860969 Whatsapp: 3357358475

Via Hermada, 20, 21046 Malnate (Va), Italy

Mail: info@diodona.it Web: www.diodona.it

Follow us on:

Restaurant opening

We are open Thursday to Sunday