Welcome to Diodona

With our passion we build emotions

arrow-long-down

Welcome to
Diodona

With our passion we build emotions

arrow-long-down

About us

We are a family, the family of Sergio Ratti, the visionary entrepreneur who casually walked through the Cascina Diodona’s gate in 1994 and was thunderstruck by this place, realising its potential. There is Giulio, his son, to whom he entrusted the farm at a very young age. Stefania, who joined him when it was time to transform it into a restaurant and location. Mariateresa, his wife, and then Corrado, his eldest son, who look after the property as Sergio did for so many years. And then there is a wonderful staff, who are now part of this family.

Raffaella, who brought the experience of Fiera Milano and Villa Erba; Ezio, a curious and expert chef; Samuele, who as a child played in the Diodona park and today is the attentive curator of the park; Pierluigi, Massimo, Tony, Federica and Stefano who look after the service; Christian, Leda and Riccardo in the kitchen, always with enthusiasm; Ursula who checks every detail, so that you always feel as if you are entering a house. And then there are many young people, who come to learn our recipe and then stay or continue their journey: Tecla, Simone, Francesco and many others. That’s who we are!

The restaurant

Set in the hilly landscape of the Lombard Pre-Alps, between Como and Varese, Cascina Diodona is located in the centre of a five-hectare park traversed by paths bordering meadows, orchards and chestnut and oak woods. The variety of settings, the professionalism of the staff and the high quality of the cuisine make the location ideal for any occasion. The wood-fired cooking on ofyr grills and large skewers in the greenery is spectacular.

The Diodona space

The main complex, carved out of a typical Lombard farmhouse, has cosy and well-kept rooms in traditional taste: rooms with fireplaces facing the large courtyard or overlooking the park, set in a green and flowery garden. Wooden beams, exposed brickwork and terracotta floors recall the agricultural past with grace and elegance.

The Limonaia space

Upstream from the property, between the wood and the orchard, is an unusual and enchanting place to organise parties, weddings and events: the Limonaia, a splendid glassed-in greenhouse, open from April to October. It is accessed from an independent car park and cannot be reached by the Diodona’s other guests. It is dominated by the ancient roccolo, set among centuries-old hornbeams and a small lake, a place full of charm.

Latest news

Il pranzo di Santo Stefano | 2024

Pranzo di Santo Stefano Giovedì 26 dicembre 2024 Benvenuto della Diodona Verrina alla crema di zucchine con gamberi e paglia di porri Insalata alla russa con sfilacci di galletto livornese al bitto e noci di Lara Riso Carnaroli allo zafferano…

October 20, 2024

Il menu degustazione dell’1 dicembre 2024

Menu degustazione di domenica 1 dicembre Benvenuto della Diodona Panella di legumi e verdura come un Rocher  Focaccia di riso venere con puntarelle all’acciuga e burrata di bufala stracciata  Gnocchetti di grano saraceno con funghi porcini e fonduta al Scimudin…

October 10, 2024

Il menu degustazione del 15 dicembre 2024

Menu degustazione di domenica 15 dicembre Benvenuto della Diodona Pralina di sarda a Beccafico Slinzega di scottona con insalatina di carciofi spinosi, petali di Bitto  Taglierini ai 36 rossi d’uovo con funghi porcini al pesto di prezzemolo Petto d’anatra leggermente…

October 2, 2024

AperiCena tra amici | Autunno 2024

La Diodona propone dal dal giovedì alla domenica sera Apericena tra amici, Profumo d’autunno 2024 Un aperitivo servito al tavolo che comprende un prosecco o un Aperol spritz di benvenuto e un calice di vino  della nostra cantina servito in…

October 1, 2024

Il pranzo di Natale | 2024

Pranzo di Natale 2024 Siamo al completo, ci spiace Mercoledì 25 dicembre Benvenuto della Diodona Le nostre verrine ai sapori assortiti Crema di patate e porri ai gamberi, Passata di zucchine, datterini rossi e gialli, stracciatella Salsa tonnata all’antica con…

September 16, 2024

Il menu degustazione dell’8 settembre 2024

Menu degustazione di domenica 8 settembre Benvenuto della Diodona La verrina del nostro orto con un tocco gourmet Focaccia ai grani antichi con mortadella, stracciatella di bufala e pesto di anacardi Mezze maniche rigate di Gragnano ai funghi porcini con…

August 14, 2024

AperiCena tra amici | Brezza d’estate 2024

La Diodona propone dal dal giovedì alla domenica sera Apericena tra amici, Brezza d’estate Un aperitivo servito al tavolo che comprende un prosecco o un Hugo spritz di benvenuto e un calice di vino  della nostra cantina servito in abbinamento…

July 30, 2024

Il menu degustazione dell’1 settembre 2024

Menu degustazione di domenica 1 settembre 2024 Benvenuto della Diodona Melone al Porto con prosciutto di Parma Tris di verrine alla fantasia dello chef di terra, di mare e vegetariana Orecchiette pugliesi con insalatina di seppie e gamberi alla mediterranea…

Reception hours

Gli uffici sono sempre aperti
The offices are always open

Contacts

Phone: 0332.860969 Whatsapp: 3357358475

Via Hermada, 20, 21046 Malnate (Va), Italy

Mail: info@diodona.it Web: www.diodona.it

Follow us on:

Restaurant opening

We are open Thursday to Sunday