Welcome to Diodona

With our passion we build emotions

arrow-long-down

Welcome to
Diodona

With our passion we build emotions

arrow-long-down

About us

We are a family, the family of Sergio Ratti, the visionary entrepreneur who casually walked through the Cascina Diodona’s gate in 1994 and was thunderstruck by this place, realising its potential. There is Giulio, his son, to whom he entrusted the farm at a very young age. Stefania, who joined him when it was time to transform it into a restaurant and location. Mariateresa, his wife, and then Corrado, his eldest son, who look after the property as Sergio did for so many years. And then there is a wonderful staff, who are now part of this family.

Raffaella, who brought the experience of Fiera Milano and Villa Erba; Ezio, a curious and expert chef; Samuele, who as a child played in the Diodona park and today is the attentive curator of the park; Pierluigi, Massimo, Tony, Federica and Stefano who look after the service; Christian, Leda and Riccardo in the kitchen, always with enthusiasm; Ursula who checks every detail, so that you always feel as if you are entering a house. And then there are many young people, who come to learn our recipe and then stay or continue their journey: Tecla, Simone, Francesco and many others. That’s who we are!

The restaurant

Set in the hilly landscape of the Lombard Pre-Alps, between Como and Varese, Cascina Diodona is located in the centre of a five-hectare park traversed by paths bordering meadows, orchards and chestnut and oak woods. The variety of settings, the professionalism of the staff and the high quality of the cuisine make the location ideal for any occasion. The wood-fired cooking on ofyr grills and large skewers in the greenery is spectacular.

The Diodona space

The main complex, carved out of a typical Lombard farmhouse, has cosy and well-kept rooms in traditional taste: rooms with fireplaces facing the large courtyard or overlooking the park, set in a green and flowery garden. Wooden beams, exposed brickwork and terracotta floors recall the agricultural past with grace and elegance.

The Limonaia space

Upstream from the property, between the wood and the orchard, is an unusual and enchanting place to organise parties, weddings and events: the Limonaia, a splendid glassed-in greenhouse, open from April to October. It is accessed from an independent car park and cannot be reached by the Diodona’s other guests. It is dominated by the ancient roccolo, set among centuries-old hornbeams and a small lake, a place full of charm.

Latest news

Menu degustazione del 29 giugno

Menu di domenica 29 giugno 2025 Benvenuto della Diodona Verrina con crema di fagiolini verdi e patate all’acciuga Caprese scomposta con burratina di bufala al rogo  Scialatielli con piovra e gamberi alla catalana Dallo Spiedo a Legna Cosciotto di maialino…

May 24, 2025

Il menu degustazione dell’8 giugno 2025

Menu degustazione di domenica 8 giugno Benvenuto della Diodona Asparagi bianchi dell’azienda Mazza di Cantello con uovo di quaglia in cereghin Club sandwich come una Cesar Salade Cavatelli di grano duro con frutti di mare alla catalana e zucchine trombetta…

Il menu degustazione del 15 giugno 2025

Menu degustazione di domenica 15 giugno Benvenuto della Diodona Insalatina di galletto nostrano con sedano noci e gruviere  Uovo cotto a 65° gradi come una pappa al pomodoro a modo nostro Riso carnaroli di Pacifico Crespi con gli ultimi asparagi…

Il menu degustazione del 22 giugno 2025

Menu degustazione di domenica 22 giugno Benvenuto della Diodona Erbazzone alla ligure con boraggini e zucchine trombetta Composta di antipasti dello chef con piccoli cicchetti freddi e caldi Riso Carnaroli di Pacifico Crespi ai mirtilli della Diodona con punti di…

Yoga al Roccolo | 26.4.25

Non perdetevi questo ritrovo nel bosco per una mattinata di Yoga  con Erika | Soul Yoga e un light brunch vegetariano preparato dai nostri chef in collaborazione con Casale Roccolo Vi aspettiamo sabato 26 aprile alle 9.30 Prenotazione obbligatoria  …

April 3, 2025

Il menu degustazione del 4 maggio 2025

Menu degustazione di domenica 4 maggio Benvenuto della Diodona Verrina alla crema di taralli, datterino rosso, giallo e stracciatella French toast con asparagi bianchi dell’azienda Mazza di Cantello al Gruviere Riso carnaroli allo zafferano di Faloppio con pralina di gambero…

April 2, 2025

Il menu degustazione del 27 aprile 2025

Menu degustazione di domenica 27 aprile Benvenuto della Diodona Pinzimonio di verdure affumicate, crema tzatziki Croque madame agli asparagi bianchi dell’azienda Mazza di Cantello, uovo morbido cotto a 65° gradi Riso Carnaroli alla caprese con datterini confit all’origano e stracciatella…

March 25, 2025

Il menu del 1° Maggio 2025

Menu di giovedì 1° Maggio Benvenuto della Diodona  Slinzega della valtellina al Casera e asparagi verdi Terrina di patate con tartare di scottona alle zucchine trombetta Maccheroncino al ferro alla caprese con datterini confit e fiocchi di burrata Lombatina di…

March 22, 2025

Reception hours

Gli uffici sono sempre aperti
The offices are always open

Contacts

Phone: 0332.860969 Whatsapp: 3357358475

Via Hermada, 20, 21046 Malnate (Va), Italy

Mail: info@diodona.it Web: www.diodona.it

Follow us on:

Restaurant opening

We are open Thursday to Sunday